اگر شما یکبار هم در معامله ای حضور داشته باشید، قطعا اسم سند رسمی، مبایعهنامه و قولنامه به گوشتان خورده است و احتمالا درباره سند رسمی و قولنامه اطلاعاتی دارید اما مفهوم مبایعه نامه شاید برایتان چالش انگیز باشد. مبایعه نام چیست؟ با خواندن این مقاله حتما اطلاعات مناسبی را راجع به مبایعه نامه و تفاوت و شباهت هایش با قولنامه کسب خواهید کرد.
مبایعهنامه سند رسمی و معتبری است که بین خریدار و فروشنده منعقد میشود. باتوجه به این سند، دو طرف معامله دربارۀ مسائلی مانند نحوۀ پرداخت ثمن معامله، زمان و مکان تحویل ملک، و غیره در معامله خود به توافق میرسند و مسئولیت هایی را در قبال هم یا به نوعی تعهداتی را میپذیرند. در مبایعه نامه باید جزئیات کافی ثبت شده باشد و نباید کمبود و نقصی در آن وجود داشته باشد چون ممکن است طرفین را دچار ضرر و زیان کند، در این روش شما می توانید با دپارتمان املاک خود حتما درباره این جزئیات صحبت کنید.
در مجموع باید بگوییم که مبایعه نامه به شکل رسمی تنظیم میشود. شرایط رسمی بودن هم در زیر آمده است و اگر سندی اینگونه نباشد یعنی عادی است و رسمی نمیباشد.
ذکر این نکته ضروری است که نامههایی که مشاور املاک ثبت کرده باشد به عنوان مبایعه نامه املاک معروف است، شما می توانید به راحتی برای تنظیم اجاره نامه های خود و یا دیگر المان های قرار دادی با مشاوران املاک در تماس باشید.
وقتی که همه موارد را خریدار و فروشنده بررسی کنند و باهم بر سر شرایط و جزئیات فروش توافق داشته باشند حالا دفتر املاک مسئولیت دارد این توافق و همه نکات آن را در سامانه ثبت نموده و منتظر تاییدیه باشد. بعد از به ثبت شدن و دریافت تاییدیه پیامک کد رهگیری برای خریدار و فروشنده ارسال خواهد شد، کد رهگیری 13 رقمی میباشد. پس از طی شدن این مسیر، نامه ای برای دفتر املاک ارسال خواهد شد که باید 3 نسخه از آن چاپ شود و به امضای طرفین برسد.
در قولنامه لازم نیست که در شروع قرارداد هزینه اولیه ثمن معامله از سوی خریدار پرداخت بشود؛ بلکه میشود تا هنگام آماده شدن هزینه اولیه از طرف خریدار، قولنامه تنظیم شود. اما برای مبایعه نامه حتما ثمن ابتدایی ملک باید در آغاز پرداخت شود و بقیه پول در تاریخ تعیین شده به حساب فروشنده ریخته شود.
فرقی نمیکند که قرارداد شما قولنامه باشد یا مبایعه نامه؛ در هر صورت اگر فروشنده برای انتقال سند به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نکند، میتوانید از طریق دادگاه الزام به تنظیم سند را بخواهید.
در پاین این مقاله باید خدمت شما مخاطب گرامی عرض نماییم که شما برای انجام هر معامله ای چه ملکی باشد چه غیره باید مبایعه نامه یا قولنامه تنظیم نمایید. البته امروزه تنظیم قولنامه تا حدودی کمرنگ شده است و بنگاه های محدودی از قولنامه استفاده میکنند زیرا که در هنگام تنظیم مبایعه نامه سلامت قرارداد به وسیله ی دفاتر اسناد رسمی سنجیده میشود و فروشنده و خریدار بدون دغدغه می توانند قرارداد موقت خود را ثبت نمایند.
2
نظر درباره این موضوع نوشته شده است
عاطفه
من در شهرستان آبیک زندگی میکنم میخواستم ببینم وام مسکن با مبایعه نامه چقدر تعلق میگیره برای خرید مسکن
نادر
به نظرم مبایعه نامه ارزش قانونی نداشته باشه
ارسال نظر