سند ملکی وقفی

اخبار ملکی۱۴۰۳/۴/۲۴828
سند ملکی وقفی

سند ملکی وقفی

همانطور که میدانید، اسناد انواع مختلفی همچون اسناد وکالتی و اسناد شش دنگ دارند؛ سند وقفی نیز یکی از انواع اسناد رایج بشمار میرود. املاک اوقافی، املاکی هستند که زمین آن به‌ وسیله شخصی وقف ‌شده است و اداره اوقاف آن را به ازای اقساط 99 ساله به افراد دیگر اجاره می‌دهد. درآمد به‌دست‌آمده از اقساط آن برای امور مربوط هزینه می‌شود. اقساط 99 ساله اجاره به‌شرط تملیک نیست. این املاک سند اوقافی دارند و هیچگونه مشکلی برای خرید، فروش، رهن، اجاره و ساخت‌وساز آنها وجود ندارد.

املاک وقفی، در سراسر کشور وجود دارد و برای افرادی که بودجه آنها برای خرید منزل کم است، مناسب میباشد. املاک وقفی توسط مالکان اصلی ملک وقف شده‌اند و به اداره اوقاف منتقل می‌شوند و اداره اوقاف می‌تواند این املاک را با شرایط خاص به شخصی دیگر واگذار کند. املاک اوقافی دارای سند هستند و این اسناد با سندهای املاک شخصی تفاوت دارند.

تفاوت های سند اوقافی و سند شخصی

تفاوت سند اوقافی و سند شخصی

از تفاوت‌های ملک اوقافی با ملک شخصی، نوع سند آن‌ها است. در واقع خریدار ملک وقفی، مالک آن نخواهد بود و اجازه رهن، اجاره، ساخت و ساز و فروش ملک وقفی را به صورت مستقل ندارد. در شرایطی اجازه این کار را دارد که اداره اوقاف راجع به آن تاییدیه داده باشد و شرایط مشخص باشد. بنابراین، نحوه تنظیم سند ملک وقفی با ملک شخصی تفاوت دارد. در سند ملک وقفی، به وقفی بودن آن اشاره می‌شود و عبارت «شش دانگ از اعیان» در آن نگاشته می‌شود. ولی در سند ملک شخصی، عبارت «شش دانگ از عرصه و اعیان» قید می‌شود.

شرایط معامله ملک وقفی

برای املاک وقفی مانند سایر املاک شخصی میتوان سند صادر کرد، اما سند آن‌ها با سایر املاک تفاوت دارد. برای ملک شخصی با دریافت یا انتقال سند رسمی می‌توانید اقدام کنید، اما برای ملک موقوفی ممکن نیست و دارای محدودیت است و محدودیت آن به‌قدری زیاد است که هرکسی شانس خریدشان را به دست نمی‌آورد، به‌خصوص با توجه به قیمت پایین این املاک که حدودا بیست درصد از سایر املاک هزینه کمتری دارد.

درواقع با دریافت سند عادی برای املاک وقفی، به‌عنوان مستاجر می‌توانید در آن ساکن شوید. مدت اجاره این املاک 99 سال بوده که نشانه تملیک ملک نیست. هزینه ‌گرفتن‌ سند اوقافی به عوامل مختلفی بستگی دارد که می‌توان به این موارد اشاره کرد؛ در تمام مواردی‌که ذکر ‌شد، با‌توجه به ‌دردسر کمتر، سند اوقافی ارزشمندتر است و هزینه مناسب‌تری دارد:

  • باید متولی را به‌خوبی شناخت
  • باید وام را به‌موقع پرداخت کرد
  • هنگامی‌که صاحب ملک خود خریدار آن باشد، به تفاوت اعیان و عرصه توجه داشته باشید

نکات مهم فروش ملک وقفی

امکان فروش املاک پس از وقف وجود ندارد. اما املاکی با شرایط پیش رو قابل ‌فروش هستند:

  • ملک خراب و مستهلک‌شده باشد.
  • ترس خراب شدن آن در آینده نزدیک وجود داشته باشد.
  • بین موقوف علیهم اختلاف وجود داشته باشد و احتمال بروز خونریزی ‌باشد.
  • احتمال اختلاف بین موقوف علیهم وجود داشته باشد و خطر تخریب ملک وجود داشته ‌باشد.

املاک موقوفی قابل فروش

باید توجه داشت که این چهار گروه در صورت داشتن این شرایط قابل ‌فروش هستند:

  • بازسازی و عمران آن با سختی بسیار مواجه باشد.
  • در صورت قابلیت عمران، کسی هزینه‌را تامین نکند و هزینه آن بسیار بالا باشد.
  • املاک وقفی را به‌طورکلی نمی‌توان به‌راحتی به‌فروش رساند و بعد از فروش آن هم پولی به شما نمی‌رسد.
  • فروش ملک وقفی جرم ‌است.
تشخیص املاک اوقافی

نحوه تشخیص املاک اوقافی

می‌توانید از اهالی منطقه و مشاورین املاک منطقه اطلاعات بیشتری درباره ملک وقفی دریافت کنید. همچنین از طریق اداره اوقاف، می‌توانید استعلام بگیرید. البته، اگر اداره اوقاف ملک را غیر وقفی اعلام کند، این به معنا عدم وقفی بودن ملک نیست و متولی آن ممکن است جای دیگری باشد. با دقت و مطالعه سند ملک، هم می‌توانید به وقفی بودن یا نبودن آن پی ببرید. سند ملک وقفی با سند ملک شخصی تفاوت‌هایی دارد که باتوجه به آن، می‌توانید به وقفی بودن ملک پی ببرید.

املاک وقفی

املاک اوقافی به املاکی گفته می‌شود که به‌وسیله شخصی وقف ‌شده باشد. این املاک از قیمت پایین‌تری نسبت به سایر املاک برخوردار هستند و برای افرادی که بودجه کمی دارند، بسیار مناسب هستند. ولی برای خرید و فروش این املاک ممنوعیت‌هایی وجود دارد که این مطلب باعث کاهش ارزش و کاهش میزان تقاضای املاک وقفی می‌شود. همچنین برای خرید و فروش، رهن و اجاره یا ساخت ‌و ساز املاک اوقافی، باید به نکاتی مانند اخذ تاییدیه از سازمان امور اوقاف و خیریه توجه داشته باشید.

0

نظر درباره این موضوع نوشته شده است

ارسال نظر

ارسال
جدیدترین اخبار و مقالات
کد رهگیری ملک چیست؟

کد رهگیری ملک چیست؟

کد رهگیری املاک به عنوان یک شناسه یکتا و ۱۳ رقمی، ابزاری حیاتی در نظام معاملات ملکی ایران محسوب می‌شود که در ادامه ی این وبلاگ، این کد را به صورت جامع بررسی خواهیم کرد

برج خیام شهرک غرب تهران

برج خیام شهرک غرب تهران

برج خیام یک مجتمع مسکونی از مجموعه برج های شاهگلی می باشد. نام قبلی این برج، زمرد نام دارد. قبل از انقلاب اسلامی توسط شرکت ساختمانی استارتر این برج ایجاد شد. البته در آن زمان نام و هویت این ساختمان متفاوت بود

برج مهستان شهرک غرب تهران

برج مهستان شهرک غرب تهران

برج مهستان شهرک غرب دارای معماری مدرن و جدیدی است که فضایی خلاقانه و غیر قابل تصور برای هر بیننده‌ای ایجاد می‌کند. این برج نظر هر بیننده‌ای را در لحظه ورود به هر یک از آپارتمان‌های مسکونی جذب می‌کند.

مرکز خرید اپال سعادت آباد تهران

مرکز خرید اپال سعادت آباد تهران

شما بزرگ ترین مرکز تجاری برای خرید و سرگرمی در شمال غرب تهران را می شناسید؟ نام این مرکز اپال است. اجاره واحد در اپال به همین دلیل از نظر تجاری اهمیت زیادی دارد. مرکز اپال از سال 92 ساخته شده

آشنایی کامل از برج دوبرال شهرک غرب

آشنایی کامل از برج دوبرال شهرک غرب

محله حسن سیف از بهترین مناطق بخش شهرک غرب تهران است که طرفداران زیادی دارد. وجود بیشترین مجتمع تجاری و مسکونی ایده آل در این منطقه سبب ممتاز شدن این محله زیبا شده است